PÄTKISKAKKU ( 2007)
4 |
dl |
Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
3 |
dl |
sokeria |
1 |
tl |
vaniljasokeria |
2 |
tl |
leivinjauhetta |
3-4 |
rkl |
kaakaojauhetta (esim. van houten) |
150 |
g |
sulatettua voita tai margariinia |
2 |
dl |
maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä |
6 | patukkaa Pätkistä | |
3 | munaa | |
Vuoan voiteluun: | ||
rasvaa | ||
Myllyn Paras Korppujauhoja | ||
Kuorrutus: | ||
200 |
g |
suklaata |
100 |
g |
voita tai margariinia |
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.
Tämä herkku katoaa parempiin suihin alta aika yksikön.
Meillä on tehty myös uunipellille tätä, jolloin suupalat ovat pieniä.
Ohje on kopioitu tälläiseltä sivulta
Samalla ohjeella meillä on tehty myös muffinseja.
Kuivakakku vuokaankin tämä luonnistuu
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.