OMENAPIIRAKKA

Pellillinen

3 dl sokeria
1 muna
3,5 dl kermamaitoa (tai maitoa, mehua tms)'
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100g sulaa voita

200g omenalohkoja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kermamaito sekä jauhot.
Sekoita joukkoon hiukan jäähtynyt voisula.
Kaada pellille ja lisää omenalohkot.
Ripottele valmiille piirakalle kanelia ja sokeria.


PL.  200astetta n. 20min.

 

1280312444_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1280312481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Teen myös muut kuten marjapiirakan samalla pohja ohjeella.
Jos tahtoo niin esim. puolukkapiiraasta tulee maukkaampi kun
paistaa pohjaa ensin 10 min ja laittaa päälle paistonkestävää
hilloa ja puolukat. Paista vielä tämän jälkeen n. 10min.

Ohjeen olen saanut isoäidiltäni.