OMENAPIIRAKKA
Pellillinen
3 dl sokeria
1 muna
3,5 dl kermamaitoa (tai maitoa, mehua tms)'
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
100g sulaa voita
200g omenalohkoja
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kermamaito sekä jauhot.
Sekoita joukkoon hiukan jäähtynyt voisula.
Kaada pellille ja lisää omenalohkot.
Ripottele valmiille piirakalle kanelia ja sokeria.
PL. 200astetta n. 20min.
Teen myös muut kuten marjapiirakan samalla pohja ohjeella.
Jos tahtoo niin esim. puolukkapiiraasta tulee maukkaampi kun
paistaa pohjaa ensin 10 min ja laittaa päälle paistonkestävää
hilloa ja puolukat. Paista vielä tämän jälkeen n. 10min.
Ohjeen olen saanut isoäidiltäni.
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.