1288452554_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Banoffeeta, elämäni ensimmäinen sellainen ja ei varmasti jää
viimeiseksi. Eli ei turhaan kehuttua herkkua!

1288452564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maku tosiaan imelä, mutta palanen tätä kahvikupposen ääressä, NAM!

1288452546_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meidän pikkuneitikin (4v) totesi pöydässä että "-tätä minun syntymäpäiväjuhlissa on.."

Ohje otettu Elämä Makeaksi -blogista, itse en löytänyt kaupasta suklaa digestivejä,
joten tein normaaleilla sekä tahdoin matalemman niin tein 24cm:n irtopohjavuokaan.

BANOFFEE

Pohja:

  • 300 g suklaa Digestive-keksejä
  • 100 g voita

Täyte:

  • 397 g kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 2 dl vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta
  1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
  2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
  3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
  4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
  6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle.
  7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!