Kerroin aiemmin tehneeni tilauksen Ullanunelmasta.
Sieltä sain vihdoin hommattua nämä Sarvimuotit,
joista olen kauan haaveillut.
Pakastimessa oli vielä viime vuodelta jäänyttä lehtitaikinaa levyinä,
jotka sitten pääsivät käyttöön.
Ohje on sovellettu, alkuperäiseltään täällä.
Kuvassa paiston jälkeen, ennen täyttöä.
Laitoin sisälle luumumarmeladia, ihan veitseä apuna käyttäen jotta täytettä olisi joka kohdassa.
Kerma on vispikermaa, jonka pursotin tyllaa apuna käyttäen sarven sisään.
Päälle sihtasin tomusokeria.
Tässä jälleen oivallinen vaihtoehto perinteisille joulutortuille.
Extrana tuo kermavaahto.
Vadelmatäytteiset kermasarvet
Yllätä vieraasi herkullisilla ja näyttävillä vadelmatäytteisillä kermasarvilla. Nämä on nopea ja helppo valmistaa!
Sarvet
- valmiita lehtikinalevyjä
- kananmunaa voiteluun
Sulata lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
Kaulitse jauhoja apuna käyttäen yksi levy aina tuplasti pidemmäksi. Leikkaa veitsellä kevy kahtia.
Rullaa levy leivostötterön kärjestä aloittaen suuaukkoa kohti, yksi kerros aina reippaasti edellisen yli. Näin sarvet eivät aukea uunissa.
Aseta tötteröt leivinpaperilla vuoratun leivinpellin päälle siten, että levyn häntäosa jää tötterön alle. Voitele sarvet kevyesti kananmunalla.
Paista sarvia kiertoilmauunissa noin 190 asteessa kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa ja näyttävät kypsiltä.
Täyte:
- vispikermaa tai valmiiksi maustettua mansikkakermaa
- vadelmamarmelaadia
- tuoreita marjoja kesällä
- tomusokeria
Anna sarvien jäähtyä kunnolla.
Pursota tai valuta lusikalla vadelmamarmeladia sarven toista reunaa pitkin. Marmeladia on hyvä olla siis koko sarven matkalla, ei vain kärjessä. Näin makuelämys on parhain!
Pursota vielä vispikermaa sarvi täyteen ja sihtaa valmiiden sarvien pinnalle tomusokeria.
Kesällä voit laittaa sarvien sisään tuoreita vadelmia tai muita marjoja sekä tietenkin koristeeksi!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.