OHJE täältä joskus napattu.
3 kananmunan valkuaista
reilu 2 dl mansikkatomusokeria
½ tl omenaviinietikkaa
1. erottele valkuaiset kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi.
2. lisää vähitellen mansikkatomusokeri joukkoon vatkauksen aikana ja vatkaa seosta voimakkasti yhteensä n. 6 minuuttia
3. lisää omenaviinietikka ja vatkaa taas hetkinen.
4. laita marenkimassa pursotuspussiin ja pursota tähtityllalla haluamasi kokoisia kiehkuroita (itse tein nyt pieniä) tai tee lusikalla kekoja. Marengit eivät leviä uunissa, joten ne voi pursottaa vieri viereen.
5. anna marenkien tekeytyä 50-75 asteisessa uunissa 2½ tuntia, sammuta uuni ja anna ne olla vielä jälkilämmössä n. 30 min.
Kuten kuvastakin huomaa, kyseinen satsi kerkesi olemaan hivenen liian kauan
uunissa. Alkanut jo pinta tummumaan. Mutta makua se ei haitannut yhtään.
Näinhän siinä yleensä tuppaa käymään kun tekee aikataulun mukaan jotain.
(lapsien pväuniaikaan, sitten yksi herää ja hops - > ne marengit!)
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.