Tein porkkanakakun piirakkavuokaan, jonka ostin pari kuukautta sitten.
Tahdoin matalan kakun, kun kahvipöydässä oli muutakin tarjolla.

1289933826_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on täältä

Helppo porkkanakakku

Ainekset
2 ½ dl taloussokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
¾ tl kanelia
4 dl (n. 240 g) porkkanaa hienoksi raastettuna
1 dl öljyä
2 kananmunaa

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
¾ dl Tomusokeria
¼ tl Vaniljasokeria

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa leivinpaperilla 20 x 30 cm kokoinen uunivuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita porkkanaraaste ja öljy joukkoon. Vatkaa kananmunat yksitellen sähkövatkaimella taikinaseokseen. Jatka vatkaamista keskinopeudella pari minuuttia. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Jäähdytä.

Vatkaa kuorrutuksen aineet keskenään ja sivele seos kakun pinnalle. Anna kakun mielellään mehevöityä jääkaapissa 1–2 vuorokautta ennen tarjoilua. Koristele sitruunamelissalla tai pähkinärouheella.

Vinkki! Lisää makua ja väriä kakkupohjaan saat korvaamalla puolet Taloussokerista Fariinisokerilla.

Meidän kaapistamme olikin pähkinärouheet loppu, joten päälle sitä mitä kaapista nyt sattui löytymään. Tuntuu että oli hiukan orvon näköinen ilman "koristetta" tuo kuorrute.

Ensin mietin josko olisin sokerimassasta tehnyt vaikka niitä porkkanoita, mutta aika ei sitten moiseen riittänyt.

1289933836_img-d41d8cd98f00b204e9800998e