Tässä on se kakku jonka piti olla eilisillä syntymäpäivillä tarjolla.
Eli epäonnen kantamoinen - ensimmäinen glögijuustokakkuni.

1292957018_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen otin täältä.

Pohja:

  • 200 g piparkakkuja
  • 75 g voita

Täyte:

  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 500 g maustamatonta tuorejuustoa, esim. Philadelphia
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl kanelia (tai piparkakkumaustetta)
  • 2 rkl vaniljasokeria
  • 6 liivatelehteä
  • 2 rkl kiehuvaa vettä

Päälle:

  • 2 dl glögiä
  • 3 liivatelehteä

Laita irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita murskatut piparit ja sulatettu voi keskenään. Painele seos kakkuvuoan pohjalle.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Vatkaa sokeri ja kananmuna keskenään kovaksi vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto muna-sokerivaahtoon. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää siihen kaneli ja vaniljasokeri.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen. Kaada sulaneet liivatteet kermavaahtoon ja sekoita huolellisesti.Yhdistä kermavaahto juustoseokseen. Kaada täyte kakkuvuokaan piparipohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Valmista glögikiille muutama tunti ennen tarjoilua. Liota liivatelehdet. Kuumenna glögi kiehuvaksi. Ota liivatteet vedestä ja purista pois ylimääräinen vesi. Sekoita liivatteet kuumaan glögiin ja kaada neste tasaisesti kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin hyytymään.

Siirrä valmis kakku tarjoiluvadille ja koristele matelilastuilla ja kanelitangoilla.

1292957006_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja nyt se syy miksi tämä epäonnistui - poikkesin ohjeesta.
En ole koskaan tehnyt liivatteesta "kiillettä", joten ajattelin tekeväni sen tutuksi tulleesta hyytelösokerista. Ja kattia kanssa.
Tämä minun kiille ei koskaan hyytynyt ensimmäistä 2ml lukuunottamatta.
Joten glögi jäi sellaisenaan kakun pintaan.

Maku oli muutoin loistava, glögin ystävänä pidin.
Mutta se ulkonäkö..
Ensi kerralla aion noudattaa ohjetta.