Ohessa vielä muut voitaikinaohjeet, jos joku kaipailee.
RAHKAVOITAIKINA
1 prk (250g) maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita maitorahkaan pehmeä voi.
Lisää jauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Muotoile suorakaiteen muotoiseksi ja kääri kelmuun.
Anna kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa.
Rahkavoitaikina sopii myös hyvin joulutorttuihin.
PERUNAVOITAIKINA
250 g voita
3 3/4 dl venhäjauhoja
1 1/2 dl perunasosejauhoja (50g)
2 dl vettä
1 tl suolaa
Nypi voi, jauhot ja perunasosejauhot sekaisin.
Lisää vesi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
Kauli levy uunipannulle. lisää haluamasi täyte.
KERMAVIILIVOITAIKINA ohjeen löydät täältä.
JOGURTTIVOITAIKINA
150g voita
4 1/2 dl hiivaleipäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 prk (200g) ruokajogurttia
Sekoita pehmeään voihin jauhoseos.
Lisää ruokajogurtti. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
Anna kovettua jääkaapissa suorakaiteenmuotoisena kelmussa.
Kauli uunipannun kokoiseksi ja lisää haluamasi täyte.
KAALIPEKONIPIIRAKKA (uunipannullinen)
1 annos kermaviili- tai perunavoitaiknaa
Täyte
1 pkt (170g) fileepekonia
1 1/2 kg kaalia (osa voi olla hapankaalia)
2 isoa sipulia hienonnettuna
3 porkkanaa raastettuna
1 dl kevytmaitoa
1 prk (120g) smetanaa
1 lihaliemikuutio
1/2 dl siirappia
2 rkl meiramia
1 pss (150g) aura murua
3 munaa
Hienonna pekoni ja paista rapeaksi.
Lisää joukkoon suikaloitu kaali ja porkkanat.
Lisää maito, smetana ja mausteet.
Kypsennä kannen alla kunnes kaali on pehmeää.
Sekoita joukkoon juusto ja munat.
Tarkista maku.
Kauli taikina uunipannun kokoiseksi levyksi.
Nosta leivinpaperin päälle pellille.
Levitä täyte.
Pl. 200 astetta ja n.30min.
(kuvat ovat aiemmin tehtyjä leivonnaisia yms.)
Uuteen Vuodatukseen siirtymisen vuoksi kommentointi on tilapäisesti suljettu tässä artikkelissa.
Kommentointi avautuu hyvin pian eli heti kun Vuodatuksen kommenttimoottori on jyrskäyttänyt kommentit lävitse myös tämän artikkelin kohdalla.