..jälkiruokien helmiä...
HAPANKORPPU-PUOLUKKAKAKKU
Pohja
25g voita
100g hapankorppuja (9 levyä)
Täyte
5 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
3,5 dl puolukoita
250g maitorahkaa
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 dl sokeroitua, laimentamatonta puolukkamehua
1/4 dl puolukkalikööriä
Kiille
3 liivatelehteä
1/4 dl vettä
1 dl sokeroitua, laimentamatonta puolukkamehua
1/4 dl puolukkalikööriä
Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen pohjan kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
Leikkaa reunan korkuinen suikale ja pane reunaa vasten.
Hienonna korppu jauhoiksi ja sekoita sulatetuun voihin.
(Painele vuoan pohjalle ja laita kylmään.)
Liota täytteen liivatelehtiä 10 min. kylmässä vedessä.
Soseuta puolukat ja vaahdota kerma.
Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen kuiviksi puristetut liivatelehdet.
Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle.
Peitä vuoka ja hyydytä kakkua pari tuntia jääkaapissa.
Valmista kiille.
Kuumenna vesitilkka ja liuota siihen liotetut liivatelehdet.
Sekoita seos mehun joukkoon ja lisää likööri.
Kaada hyytyneen kakun päälle.
Anna kakun hyytyä peitettynä mielellään seuraavaan päivään.
Irroita vuoasta ja koristele reunat kermavaahtoruusukkeilla.
Itselläni en laittanut ollenkaan likööriä, korvasin määrän funlight vadelmatiivisteellä.
Jatkossakin siis uskallan tehdä kiilteen liivatteesta, kun viimeksi koetin "oikaista"
glögikakussa.
Päälle laitoin koristeeksi puolukoita joita pyörittelin sokerissa.
Lapsille tätä tarjosin ja vain yksi neljästä kieltäytyi syömästä.
Yllättäen se oma.. "-äiti tää haisee ihan oksennukselle, onko pakko syödä?"
Maku siis puolukkainen, raikas ja puolukkainen. :)
Aikuiseen makuun ja varsinkin sellaisen joka puolukasta tykkää.
Hapankorppu antoi kivan säväyksen pohjaan.
(kuva Valion kirjasta Jäkiruokien Helmiä, edustalla Puolukkakakku)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.