..jälkiruokien helmiä...
PERSIKKAJÄÄDYKE
2,5dl maitorahkaa
400g säilykepersikoita
1 1/2 tl inkivääriä
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
2 tl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa
2 rkl mantelilikööriä'
Leikkaa persikat reilunkokoisisiksi lohkoiksi.
Sekoita maitorahkan joukkoon yhdessä mausteiden kanssa.
Vaahdota kerma ja nostele joukkoon.
Kaada kylmällä vedellä huuhdeltuun jäädyke- tai kakkuvuokaan ja jäädytä.
Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa tarjolle.
Saanti 1,5l
Koristeeksi kermavaahtoa.
Tarjoiluun suklaakastiketta tai vadelmakastiketta.
Ohje. Valio - jälkiruokien helmiä
Saatte tyytyä annoskuviin, kun meillä jäädykkeen syöjät vähissä ja
tottakai tätä piti maistaa kun ei tiedä milloin tulee seuraavan kerran vieraita,
En siis kehdannut koko vuoallista sulatella, joten noukittiin vain kippoon oma osa.
Tästähän on monta versiota ja aina voi tuon persikan tilalla käyttää jotain muuta.
(kuva. Valio - Jälkiruokien helmiä)
Oheen vielä Valion ohje marjajäädykkeelle.
MARJAJÄÄDYKE
8 dl vadelmia
4 dl punaherukoita
5 dl maitorahkaa
2,5 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
4 dl kuohukermaa
Sulata marjat ja puserra siivilän läpi.
Sekoita soseeseen rahka, sokerit ja vaahdotettu kerma.
Kaada seos kylmällä vedellä huuhdeltuun vuokaan tai pieniin annosvuokiin.
Peitä ja pakasta.
Ota jäädyke pakastimesta, kasta hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa.
Anna pehmentyä kylmiössä ennen tarjoilua 1/2 tuntia.
Koristele kermavaahdolla ja marjoilla.
Saanti n.1,5kg
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.