Ohjeen olen napannut joskus Mallalta,
alkuperäinen ohje täällä.
Itseltäni puuttui smetana, joten korvasin sen vispikermalla.
Sekä en kehdannut alkaa keittelemään kondensoitua maitoa,
joten aidan matalamppi puoli oli karamellisoitu maito.
Kokosin kakun "leipävuokaa".
Keksikakku (muunnneltu versio)
2 pkt kanelikeksejä
200g appelsiinituorejuustoa
2 dl kuohukermaa
1 tlk karamellisoitua maitoa
1 dl maitoa
2tl vanilliisokeria
--------------
Sekoita keskenään vatkattu kerma ja tuorejuusto.
Sekoita maitoon vanilliinisokeri.
Vuoraa vuoka kelmulla
Aloita kakun kasaus keksillä.
Kostuta maidolla johon on sekoitettu vaniliinisokeri.
Lisää keksin päälle sitten tuorejuustoseos n.0,5cm
Sitten taas kostutettu keksi ja karamellisoitua maitoa n.puolensentin kerros.
Jatka näin kunnes vuokasi on täynnä.
Peitä kakku foliolla ja anna hyytyä/kostua kylmässä useampi tunti, mieluiten
seuraavaan päivään.
Kumoa tarjoilulautaselle ja koristele kermavaahdolla.
Reunat pursotin lehtityllalla ja päällysosan tähtityllalla.
Voin sanoa jos ette ole jo tähän kakkuun tutustuneet niin
jo on aika! Aivan mieletön maku - vaikkakin karamellisoidun maidon
vuoksi tooooosi makea herkku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.