Jälkiruokien helmiä jatkukoon...
Ruusunmarjalumi
5 dl ruusunmarjasosetta
1,5 dl sokeria
2 rkl vaniliinisokeria
6 dl kuohukermaa
1 tl kanelia
Vaahdota sokerit ja puoliksi sulanut ruusunmarjasose yleiskoneella.
Lisää joukkoon kermavaahto ja mausta kanelilla.
(saanto 1,250kg)
Sitrusvaahto
3 dl appelsiinitäysmehua
1/4 dl sitruunamehua
1,5 rkl perunajauhoja
4 dl maitorahkaa
5 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1 rkl vaniliinisokeria
300g säilykemandariinilohkoja valutettuna
Koristeeksi appelsiiniviipaleita tai kuutioita.
Yhdistä mehut ja perunajauho kattilassa.
Kuumenna sekoittaen kunnes kiisseli sakenee.
Anna jäähtyä. Sekoita kylmänä rahkan joukkoon.
Mausta seos sokereilla. Vaahdota kerma ja yhdistä
rahkaseokseen yhdessä mandariinilohkojen kanssa.
Annostele ja koristele appelsiinilla.
(ylläoleva kuva ei ole ohjeen sitrusvaahtoa)
Puolukkavaahto
5 dl puolukoita
2 dl kinuskikastiketta
6 dl kuohukermaa
Koristeeksi puolukoita ja ruishiutaleita.
Sekoita puoliksi sulaneet puolukat.
Vatkaa kema kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kinuskikastike vatkaten joukkoon.
Yhdistä puolukkasose ja kinuskivaahto kevyesti niin
että puolukkaraidat näkyvät vaahdossa.
Annostele maljoihin.
Paahda ruishiutaleita kevyesti paistinpannulla.
(saanto 1,1kg)
(ylläoleva kuva ei ole puolukkavaahtoa)
Kuvassa on Ruusunmarjalunta (oikealla)
"Mangolunta" sekä "Kuningatarlunta".
Eli tein lapsille valmiista pilttisoseista mieluisat "lumet".
Meillä kun ei ruusunmarjaa lapset tykkää syödä.
Koristeeksi laitoin erivärisiä sokerihelmiä.
Puolukka- ja sitrusvaahdo ohjeet tahdoin jakaa kanssanne,
koska kuullostavat jo hyville!
Aion itsekkin jossain vaiheessa näitä kokeilla ja
koska tämä on minun "reseptikirjani",
niin laitetaan tänne talteen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.