Kolmantena Ullan kirjasta pääsi kokeiluun nämä:

Santerinleivokset:

MUROPOHJA

3,5 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
3/4 dl sokeria
175 g margariinia

KINUSKIKUORRUTUS

2 dl kuohukermaa
2,5 dl fariinisokeria

KORISTELU

valkosuklaata

 

1294221224_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita vehnäjauhot, suola ja sokeri keskenään. Nypi margariini joukkoon.
Painele taikina reunallisen uunivuoan pohjalle, pistele haarukalla.
Paista uunin alatasolla 175 asteessa n. 25-30min.

1294221187_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan, keitä miedolla lämmöllä,
kunnes seos sakenee. Levitä kinuskikuorrute muropohjan päälle ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Pursota kinuskikuorrutteen päälle kuvioita.

1294223070_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jäähdytä jääkaapissa ja leikkaa vinoneliöiksi.

1294228349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1294228366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1294228380_img-d41d8cd98f00b204e9800998e