Kääretorttupohja (pellillinen)

4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

1297243817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

1297243831_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisää siivilöity jauhoseos nostelemalla joukkoon.
Levitä taikina uunipellille.

1297243843_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paistolämpö 200 astetta n.15 min.

1297243860_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Otin pyöreitä paloja jäähtyneestä pohjasta, tyllaliittimen avulla.

Täytteen tein tästä valion uudesta kausimausta,
kuningatar-rahkasta.

1297243876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

2 dl vispikermaa
1 prk kuningatar-rahkaa
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja
kiehuvaan veteen liotetut liivatelehdet.

Lisäksi vaniljarahkaa.

1297243914_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tein reunakalvon avulla "kipon", johon kasasin
alimmaiseksi kääretorttupohjan, sitten lusikallisen vaniljarahkaa.
Sen päälle täytettä ja taas pyöreän pohjapalan.

Kun tämä oli hyytynyt jääkaapissa, tein vadelmahillosta ja
liivatteesta päällisen. Jälleen laitoin jääkaappiin hyytymään.

Koristeet sokerimassaa ja vaahtismassa.
Sokerihelmiä ja vaaleanpunaista värisokeria.

1297243975_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1297243987_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä kuvassa koetin saada näkymään kerrokset.
Eli pohja kääretorttupohjaa, vaniljarahkaa,
kuningatarrahkatäytettä, kääretorttupohjaa ja
vadelmahillo sekä koristeet.

1297244006_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jos haluaisi hienommat reunat voisi tehdä vaahtis- tai
sokerimassasta reunat. Tai jos ei tahdo imellystä niin
kermavaahto kävisi tähän hyvin. Itse jätin nämä näin
oman perheen käyttöön.