Kauppareissulla tuli kopsattua RuokaPirkka mukaan kotiin.
Kaapin päällä oli muutama pidemmän aikaa kulhossa
ollut omena, joten seuraava ohje pääsi kokeiluun...
ITALIALAINEN OMENAPAISTOS
(8 annosta)
Ainekset:
4 - 5 (n. 800 g) hapokasta omenaa (esim. Jonagold)
1/2 tl kanelia
Taikina
150 g Pirkka leivontamargariinia tai meijerivoita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja
Pinnalle
1/2 dl mantelilastuja
1. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
2. Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Nostele pehmeä taikina omenoiden päälle. Taikina leviää paistumisen aikana. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.
Ravintosisältö / 100 g / annos
Energiaa 270 kcal / 1129 kJ 310 kcal / 1298 kJ
Proteiinia 3 g 18 g
Hiilihydraattia 30 g 34 g
Rasvaa 16 g 18 g
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.