Kauppareissulla tuli kopsattua RuokaPirkka mukaan kotiin.
Kaapin päällä oli muutama pidemmän aikaa kulhossa
ollut omena, joten seuraava ohje pääsi kokeiluun...

1301396112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

ITALIALAINEN OMENAPAISTOS

(8 annosta)

Ainekset:


4 - 5 (n. 800 g) hapokasta omenaa (esim. Jonagold)
1/2 tl     kanelia


1301396124_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Taikina
150 g     Pirkka leivontamargariinia tai meijerivoita
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
1 3/4 dl vehnäjauhoja

1301396140_img-d41d8cd98f00b204e9800998e


Pinnalle
1/2 dl mantelilastuja

1. Voitele korkeareunainen piirakkavuoka (halkaisija noin 24 cm).
2. Kuori ja lohko omenat. Levitä omenat vuokaan. Ripottele pinnalle kanelia.
3. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
4. Nostele pehmeä taikina omenoiden päälle. Taikina leviää paistumisen aikana. Ripottele pinnalle mantelilastuja.
5. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön kanssa.


Ravintosisältö           / 100 g                   / annos
Energiaa          270 kcal / 1129 kJ    310 kcal / 1298 kJ
Proteiinia         3 g                          18 g
Hiilihydraattia   30 g                        34 g
Rasvaa            16 g                        18 g