1313472944_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Karppaus.imfo sivulta otettu kokeiluun ohje.

 

400g sika-nauta jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
iso sipuli tai kaksi pienempää
valkosipulia
mustapippuria
pizzamaustetta (tai oreganoa)
1 lihaliemikuutio (ei pakollinen)

1 iso kesäkurpitsa
1 pussi (150g) Valion mozzarellajuustoa
puoli purkkia kuohukermaa

Jauhelihakastike valmistetaan kuten perinteistä lasagnea tehtäessä, eli ruskista jauheliha, sipulit ja valkosipulit sekaan, tomaattimurska kyytiin ja mausteita maun mukaan. Jos on yläkarppiajoilta lasagnepaketti tallessa niin siitä voi luntata jauhelihakastikkeen ohjeen, mikäli haluaa tarkempia määriä mausteille.

Ladotaa kerroksittain vuokaan ohuiksi renkaiksi leikatun kesäkurpitsan kanssa. Puoli purkkia eli noin desi kermaa huljutellaan koko komeuden päälle ja kuorrutetaan juustoraasteella.

Uunissa 175 astetta noin 45min - tunti. Kannattaa paistamisen loppuvaiheessa peittää vaikkapa kannella, ettei juusto pala.

Maistuu parhaalta sitten kun on hiukan saanut vetäytyä, eli heti uunista otettaessa on kovin nestemäistä. Meistä tämä on melkein parasta seuraavana päivänä kun ruokaa lämmittää uudestaan, ja mausteet ovat imeytyneet kurpitsoihin paremmin.