PÄTKISKAKKU ( 2007)

 4

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja 
 3

dl

sokeria 
 1

tl

vaniljasokeria 
 2

tl

leivinjauhetta 
 3-4

rkl

kaakaojauhetta (esim. van houten) 
 150

g

sulatettua voita tai margariinia 
 2

dl

maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä                                                  
 6   patukkaa Pätkistä 
 3   munaa 
 Vuoan voiteluun:
    rasvaa
    Myllyn Paras Korppujauhoja
 Kuorrutus:  
 200

g

suklaata 
 100

g

voita tai margariinia 

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen aineet varovasti liedellä kattilassa koko ajan sekoittaen (tai mikrossa) ja valuttele kuorrutus jäähtyneen kakun päälle. Voit ripotella pinnalle vaikka suklaahippuja koristeeksi.

Tämä herkku katoaa parempiin suihin alta aika yksikön.
Meillä on tehty myös uunipellille tätä, jolloin suupalat ovat pieniä.

 

1280312147_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on kopioitu tälläiseltä sivulta

Samalla ohjeella meillä on tehty myös muffinseja.

1280312377_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuivakakku vuokaankin tämä luonnistuu

1280312039_img-d41d8cd98f00b204e9800998e