Aiemmin kerroin ostaneeni joulukuusi piparisetin , joka pääsi käyttöön nyt.
Ohjeessa suositeltiin tekemään kaksi piparia per muotti, ja näin toimin.
Ajattelin tekeväni kaksi kuusta, mutta kuinkas kävikään..
Innostuin illan tiimellyksessä tekemään taikinan seuraavalle päivälle.

1290703200_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuvassa neljä samalla muotilla otettua piparia päällekkäin, näin sain korkeutta tälle kuuselle.
Mielestäni kahdella piparilla kuusi jää matalaksi, varsinkin korostuu nuo alimmat isot piparit ja kuuselle tulee enempi leveyttä kuin korkeutta.
Päädyin siis laittamaan kahteen kuuseen varaamani piparit vain yhteen kuuseen.

1290703190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on siis ensimmäinen piparikuuseni, loistava vaihtoehto perinteiselle piparkakkutalolle.
Vaikkakin varmasti se sellainenkin tulee vielä tehtyä.
Tässä koristukseen käytin yksinkertaisesti pikeeriä, sokerihelmiä ja tomusokeria.

1290703179_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piparihuuma jatkui koko aamupäivän ja tuloksena oli läjä erilaisia pipareita.
Kerroin näistä lisää kunhan on aikaa väkerrellä näiden parissa.

1290703214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Piparkakkutaikinan ohje on joskus otettu Kinuskikissalta ja voin vain suositella!

Tarkoituksena on seuraava satsi kokeilla SLYltäni saamassa ohjeella,
siitä postaan sitten vielä erikseen.

PIPARKAKKUTAIKINA

200 g huoneenlämpöistä margariinia
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 litra vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta (tai 2 tl soodaa)
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia

200 astetta / 5 min


Paloittele huoneenlämpöinen margariini isoon kulhoon (jääkaappikylmää margariinia voi pehmentää hieman mikrossa).
Mittaa joukkoon sokeri.
Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada margariinin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Lisää joukkoon munat.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen.
Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun.
Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy ja ota muotilla kuvioita.
Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä (n. 5 min).

Jäähdytä ja koristele pikeerillä tai kaupan sokerikuorrutteella.
Päälle voi ripotella nonparellia, strösseliä, sokerihelmiä tai koristerakeita.