Meillä minä olen oikeastaan ainoa joka tästä tykkää, mutta jo pelkästään taatelin tuoksu tekee sen jouluntunteen.

Olen tehnyt niin kauan kuin muistan tälläisellä ohjeella, joka on Kaarina Roineen Parhaat Kotileivonnaiset - kirjasta. Ja edelleen tulen tällä tekemään.

1 pkt kivettömiä taateleita ( 225-250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 tl kardemummaa

Paloittele taatelit. Keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.

1291059366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita kuumaan taatelisoseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.

1291059374_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lisää joukkoon munat yksitelleen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.

1291059387_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

1291059400_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paista kakkua alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1 tunti.

1291059578_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pahoittelen kuvien laatua, oli jäänyt joku ihme asetus kameraan päälle. :(