Meillä minä olen oikeastaan ainoa joka tästä tykkää, mutta jo pelkästään taatelin tuoksu tekee sen jouluntunteen.
Olen tehnyt niin kauan kuin muistan tälläisellä ohjeella, joka on Kaarina Roineen Parhaat Kotileivonnaiset - kirjasta. Ja edelleen tulen tällä tekemään.
1 pkt kivettömiä taateleita ( 225-250g)
3 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
200 g margariinia tai voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
1 tl kardemummaa
Paloittele taatelit. Keitä ne soseeksi veden ja sokerin kanssa miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen.
Sekoita kuumaan taatelisoseeseen rasva ja anna seoksen jäähtyä.
Lisää joukkoon munat yksitelleen vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.
Paista kakkua alimmalla tasolla 175 asteessa n. 1 tunti.
Pahoittelen kuvien laatua, oli jäänyt joku ihme asetus kameraan päälle. :(
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.