Joulukinkun jälkeen nauttia voi vaikkapa perinteisestä kaalilaatikosta.
Itse olen meillä ainoa joka tätä herkkua nauttii, mutta kyllä se joka
kerta maistuu niiiiiiin hyvälle.

Ohjeen olen joskus bongannut hellapoliisilta, joten tässä jakoon vielä teille:

 

Kaalilaatikko

tilkka öljyä
n. 1,2 kg valkokaalia
1 litra vettä
suolaa
2 dl riisiä
400 g jauhelihaa
iso sipuli
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
mustapippuria
paprikajauhetta
meiramia
2-3 munaa
0,5 dl siirappia

Leikkaa kaali suikaleiksi veitsellä tai monitoimikoneen karkealla raastinterällä.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kääntele kaalisilppua siinä viitisen minuuttia.

Lisää joukkoon vesi, hauduttele kaalit pehmeiksi, siivilöi neste talteen.

Keitä riisit pehmeiksi kaalin keitinvedessä, älä kaada ylimääräisiä nesteitä pois.

Ruskista silputtu sipuli yhdessä jauhelihan kanssa pannussa, mausta suolalla,mustapippurilla, valkosipulilla, paprikajauheella ja meiramilla.

Sekoita uunivuokaan pehmenneet kaalit, jauhelihaseos ja riisi, jonka joukkoon voit sekoittaa kananmunat, sekä siirapin.

Sekoita seos tasaiseksi.

Paista 175 asteisessa uunissa noin tunti.

Tarjoa lisäksi puolukkahilloa.

1293365889_img-d41d8cd98f00b204e9800998e