Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää siivilöity jauhoseos nostelemalla joukkoon.
Levitä taikina uunipellille.
Paistolämpö 200 astetta n.15 min.
Otin pyöreitä paloja jäähtyneestä pohjasta, tyllaliittimen avulla.
Täytteen tein tästä valion uudesta kausimausta,
kuningatar-rahkasta.
2 dl vispikermaa
1 prk kuningatar-rahkaa
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja
kiehuvaan veteen liotetut liivatelehdet.
Lisäksi vaniljarahkaa.
Tein reunakalvon avulla "kipon", johon kasasin
alimmaiseksi kääretorttupohjan, sitten lusikallisen vaniljarahkaa.
Sen päälle täytettä ja taas pyöreän pohjapalan.
Kun tämä oli hyytynyt jääkaapissa, tein vadelmahillosta ja
liivatteesta päällisen. Jälleen laitoin jääkaappiin hyytymään.
Koristeet sokerimassaa ja vaahtismassa.
Sokerihelmiä ja vaaleanpunaista värisokeria.
Tässä kuvassa koetin saada näkymään kerrokset.
Eli pohja kääretorttupohjaa, vaniljarahkaa,
kuningatarrahkatäytettä, kääretorttupohjaa ja
vadelmahillo sekä koristeet.
Jos haluaisi hienommat reunat voisi tehdä vaahtis- tai
sokerimassasta reunat. Tai jos ei tahdo imellystä niin
kermavaahto kävisi tähän hyvin. Itse jätin nämä näin
oman perheen käyttöön.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.