1298112521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
4 rkl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi varovasti lusikalla sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
Paista 225C n. 8 min.

Leivoksia varten 2 pohjaa.

1298112137_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mokka-Suklaamousse:

5 dl Flora-vispiä
n. 1 dl sokeria
1-2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata
n. 50 g maitosuklaata
1½ dl vahvaa kahvia
7 liivatelehteä
vadelmahilloa


Vatkaa Flora-vispi vaahdoksi, sokerin ja vaniljasokerin kanssa.
Sulata lämpimään kahviin suklaat, anna jäähtyä hieman.
Vatkaa varovasti ohuena nauhana valuttaen kahvi-suklaaseos kermavaahtoon.
Laita seos jääkaappiin n.10 minuutiksi.


Liota liivatteet kylmässä vedessä.
Purista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne n.½dl kuumaa kahvia.
Anna hieman jäähtyä ja vatkaa sitten jäähtynyt liivate-kahviseos kerma-mokka-suklaavaahtoon.
Varmista, että liivateseos sekoittuu tasaisesti massaan.

Kostuta jäähtyneet pohjalevyt kevyesti kahvilla, sipaise molempien pohjien päälle hieman vadelmahilloa.
Kaada toisen pohjalevyn päälle moussemassa ja levitä se tasaisesti koko levyn päälle.
Kumoa varovasti toinen pohjalevy hillopuoli edellä moussemassan päälle.
Peitä päällimmäinen pohjalevy leivinpaperilla ja laita päälle kevyeksi painoksi esim. pari ohutta kirjaa.
Anna leivospohjan hyytyä jääkaapissa useampi tunti.

Sivele hyytyneen leivospohjan pinta vadelmamarmelaadilla ennen kuorrutteen lisäämistä.
Näin kuorrute ei imeydy pohjalevyyn.

1298112213_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaakuorrute:

100 g tummaasuklaata
n.50 g maitosuklaata
1½ dl kermaa
2 tl voita

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa.
Lämmitä kerma kattilassa ja kaada lämpimän kerman joukkoon sulatetut suklaat,
lisää joukkoon myös voi.
Sekoita tasaiseksi seokseksi ja anna hetki jäähtyä.

Kaada seos leivospohjan päälle ja levitä veitsellä tai paletilla kuorrute tasaiseksi kuorrutteeksi.
Laita jäähtymään jääkaappiin n. tunniksi.

Kuorrutteen jähmetyttyä siisti reunat leikkamalla ne siisteiksi veitsellä.
Tämän jälkeen voit leikata leivospohjan haluamasi muotoisiksi leivospaloiksi.

Koristele leivokset esim. kermavaahtoruusukkeella, suklaakuvioilla ja suklaarakeilla.

1298112180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Itse ohjeessa ei mainittu kuin vasta tekoselosteessa tuo vademahillo,
onneksi sitä oli kaapissa vielä. Kun kauppaan lähtiessä katsoin vain
tuon aineslista osuuden.

Ohjeen olen napannut täältä.