1296660061_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

RIISIPIIRAKAT

Keitä puuro ennen pohjataikinan valmistusta:

2 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
1/2 l maitoa
1 tl suolaa
1 muna

Mittaa vesi kattilaan, lisää riisi. Keittele kunnes vesi on haihtunut.
Lisää maito ja kiehauttele miedolla lämmöllä, kunnes puuro sakenee.
Muista sekoittaa pohjaa myöten jottei puuro pala kattilaan.

1296659938_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Anna puuron jäähtyä hyvin ennen piirakoihin käyttöä

1296659920_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä

Sekoita taikina-ainekset keskenään ohjeen järjestyksessä.

Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se yhtä suuriin paloihin.
Määrä riippuu siitä minkä kokoisia piirakoita tahtoo tehdä.

Pyörittele palleroiksi ja kaulitse joko ohueksi pyöreäksi tai suipoksi.
Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä muotilla oikean kokoisia
paloja, joita voit hiukan ohentaa.

1296659950_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on ensimmäinen piirakka jonka olen tehnyt 12 vuoden tauon jälkeen,
joten antakoon anteeksi ulkonäkö.

1296659966_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikkuhiljaa niistä alkoi tulemaan jo ihan suht piirakan näköisiä..

PL. 300 astetta ja paistoaika n. 10-15 min.
Koosta riippuen.

1296659982_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Voiteluun: sulaa voita ja maitoa.

Peittele piirakat leivinpaperin ja leivinliinan alle hiukan pehmeämään.

Uunituorepiirakka, mikään ei voita tätä elämystä kahvikupposen kanssa.

1296660002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä huutaa enää vain munavoita, jota ikävä kyllä en munien vähyyden vuoksi voinut valmistaa.