Aatonaattona tein vielä illalla pikaiseen lusikkaleipiä viemisiksi
appiukolle, anopille ja paikkaan jossa vietimme joulua.
Hätäpäissäni en kuitenkaan ennättänyt / muistanut niitä kuvailla,
joten kuvat ovat uusiokäytössä täältä.

Tein tutulla ohjeella :

200g voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria

täyte:
vadelmamarmeladia

Anna voin kiehahtaa kattilassa miedolla lämmöllä n. 4-5 min välillä sekoittaen.
Kun vaahto laskee ja voin väritys muuttuu ota kattila liedeltä ja lisää sokeri.
Anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
Lisää kuivat aineet sekaan ja sekoita ripeästi.
Painele taikinaa lusikanpesään ja vedä taikina pellille kupera puoli ylöspäin.

PL 175 astetta ja noin 10-12min.

Anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa ennen täyttöä.
Täytä marmeladilla ja kierittele sokerissa.

 

1282728185_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pakkasin lusikkaleivät aiemmin esittelemiini pakkauslaatikoihin.