Aatonaattona tein vielä illalla pikaiseen lusikkaleipiä viemisiksi
appiukolle, anopille ja paikkaan jossa vietimme joulua.
Hätäpäissäni en kuitenkaan ennättänyt / muistanut niitä kuvailla,
joten kuvat ovat uusiokäytössä täältä.
Tein tutulla ohjeella :
200g voita
1,5 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
täyte:
vadelmamarmeladia
Anna voin kiehahtaa kattilassa miedolla lämmöllä n. 4-5 min välillä sekoittaen.
Kun vaahto laskee ja voin väritys muuttuu ota kattila liedeltä ja lisää sokeri.
Anna seoksen jäähtyä sekoittamatta.
Lisää kuivat aineet sekaan ja sekoita ripeästi.
Painele taikinaa lusikanpesään ja vedä taikina pellille kupera puoli ylöspäin.
PL 175 astetta ja noin 10-12min.
Anna pikkuleipien jäähtyä rauhassa ennen täyttöä.
Täytä marmeladilla ja kierittele sokerissa.
Pakkasin lusikkaleivät aiemmin esittelemiini pakkauslaatikoihin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.