Äitienpäivän kunniaksi tehtiin mansikkabritaa,
poikkeuksellisesti kasattiin se lasikulhoon.
Pohja:
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3 valkuaista
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Täyte:
1 rss mansikoita
1 prk maitorahkaa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen edelleen vatkaten.
Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhot vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Levitä seos pellille leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja
lisää sokeri vähitellen edelleen vatkaten.
Levitä valkuaisvaahto pohjataikinan päälle tasaisesti.
Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia,
kunnes marenki on rapeaa ja vaaleanruskeaa ja pohjataikina kypsää.
vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka sekä sokeri joukkoon.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan.
Nosta yksi levy kulhon pohjalle.
Lisää mansikoita viipaileina levyn päälle tasaisesti ja lisää kermarahkaseosta.
Nosta toinen levy varovasti ja täytä samoin kuin edellä.
M A K E A A J A A U R I N K O I S T A Ä I T I E N P Ä I V Ä Ä !!!!!!!!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.