Tämä löytyy monesta blogista tänään,
ohje oli kuluvalla viikolla tulleessa Pirkka-lehdessä.

1296934476_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ensin meinasin olla laittamatta, juurikin kun tätä on nyt
"tarjolla" joka toisesta klikkauksesta, mutta laitan silti
itselleni muistiin.

1296934315_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.

1296934332_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vatkaa joukkoon huoneenlämpöiset munat yksitellen.

1296934349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita joukkoon vadelmamarmeladi.

1296934367_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yhdistä vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe.
Siivilöi jauhoseos taikinaan.

1296934385_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.

1296934403_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

1296934452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Paista 175 asteessa alatasolla noin 45 minuuttia.

1296934567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Anna kakun jäähtyä vielä hetki.
Pese vuoka ja nosta kakku takaisin vuokaan.

Kuumenna kostutusliemen ainekset kattilassa.
Kostuta kakku lusikoimalla liemi pinnalle.

1296934587_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Anna kakun vetäytyä muutama tunti tai yön yli.

Kumoa kakku vadille. Sekoita keskenään vadelmamarmeladi, tomusokeri ja vesi.

1296934604_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valuta kuorrutus kakulle. Anna kuorrutuksen kovettua

1296934625_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296934496_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296934518_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1296934547_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mukavaa Runebergin päivän loppuiltaa!