..jälkiruokien helmiä..
UUNIJÄÄTELÖ
350g kääretorttua
300g (6dl) marjoja
150g (1 1/2 dl) mustaherukka - tai vadelmalikööriä
1 l vaniljajäätelöä
Marenki
4 valkuaista
4 rkl sokeria
Kokoa annokset uuninkestävään annoskulhoon (10kpl).
Aseta kunkin astian pohjalle viipale kääretorttua.
Jaa marjat päälle ja kostuta kukin ruokalusikallisella likööriä.
Viipaloi tai kuutioi jäätelö päällimmäiseksi.
Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja peitä
annokset marenkivaahdolla. Pidä uunissa 200 asteessa
hetki, kunnes marenki saa väriä.
Huomasin etten omista uuninkestäviä jälkiruokamaljoja minkäänsorttisia,
niin kokeilin kasata jälkiruoan hyödyntäen muffinivuokaani.
Laitoin leivinpaperia vuokaan jotta saan nostettua annokset lautaselle.
Uunista tullut.
Jäätelö alkoi nopeasti valumaan paiston jälkeen kohdista joissa marenki ei ollut suojana.
Käytin marjoina pakkasesta punaviinimarjoja sekä mustikoita.
Herkullista!
VINKKI.
Voit tehdä annokset pakastimeen kuumentamista vaille valmiiksi.
Ohje.Valio - Jälkiruokien helmiä
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.