RIISIPIIRAKAT
Keitä puuro ennen pohjataikinan valmistusta:
2 dl vettä
1,5 dl puuroriisiä
1/2 l maitoa
1 tl suolaa
1 muna
Mittaa vesi kattilaan, lisää riisi. Keittele kunnes vesi on haihtunut.
Lisää maito ja kiehauttele miedolla lämmöllä, kunnes puuro sakenee.
Muista sekoittaa pohjaa myöten jottei puuro pala kattilaan.
Anna puuron jäähtyä hyvin ennen piirakoihin käyttöä
1 dl kylmää vettä
1 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl öljyä
Sekoita taikina-ainekset keskenään ohjeen järjestyksessä.
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa se yhtä suuriin paloihin.
Määrä riippuu siitä minkä kokoisia piirakoita tahtoo tehdä.
Pyörittele palleroiksi ja kaulitse joko ohueksi pyöreäksi tai suipoksi.
Voit myös kaulita taikinan ja ottaa siitä muotilla oikean kokoisia
paloja, joita voit hiukan ohentaa.
Tämä on ensimmäinen piirakka jonka olen tehnyt 12 vuoden tauon jälkeen,
joten antakoon anteeksi ulkonäkö.
Pikkuhiljaa niistä alkoi tulemaan jo ihan suht piirakan näköisiä..
PL. 300 astetta ja paistoaika n. 10-15 min.
Koosta riippuen.
Voiteluun: sulaa voita ja maitoa.
Peittele piirakat leivinpaperin ja leivinliinan alle hiukan pehmeämään.
Uunituorepiirakka, mikään ei voita tätä elämystä kahvikupposen kanssa.
Tämä huutaa enää vain munavoita, jota ikävä kyllä en munien vähyyden vuoksi voinut valmistaa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.